są jeszcze takie cudeńka - 32 letni maluch

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bzyq_74
    RS
    • 2008
    • 3467
    • Volkswagen
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

U nas tez było kilka maluchów.
    Dziadek kupił malucha 600 (rocznik 76), a że nim mało jeździł to go ojciec przejął.
    różniły go 2 rzeczy od prezentowanego tu malucha.
    Znaczek FIAT na przodu ten stary, gruby oraz licznik z cyframi 30..50..70 itd (jak teraz w peugeotach)
    Silnik włoski, ale szedł jak żyleta.

Potem był 650 przejściówka z 85 roku (czarne ale te chudsze zderzaki) i na koniec pełny FL z 90r. -przejałem go po kilku latach, trochę go zmodyfikowałem: większy gaźnik (ledwo sie zmieścił pod tylna półką), przerobiłęm wydech - w sumie mu doszło 3-4 koniki co było czuć. Jak się rozkulał na prostej (żadne z górki) to licznikowo szedł pow. 130 :shock:
    MARCIN
    Mój szkodnik

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14885
      • Octavia IV (NX3)

Jeszcze mi sie przypomniało - wyciąganie bezpieczników ze skrzyneczki w bagażniku. Jak złodziejachy to wyczaili, zaczęli krążyć z własnymi bezpiecznikami

Zamieszczone przez Agamek12
      A można też kupić coś bardziej "współczesnego" i z jeszcze mniejszym przebiegiem: http://moto.allegro.pl/sk...1858262715.html
      I w dodatku z rodziny
      właśnie na moim parkingu pojawiła się Favoritka - co prawda nie tak idealna jak ta, ale przed liftem przodu, oczywiście bordo i nawet rdzy na niej nie ma.
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• piernik
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 975
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Sam miałem podobnego tylko o rok starszego. Bardzo miło go wspominam, śmigał jak szalony (licznikowe 130 kmh z 4 osobami na pokładzie :lol: ). Nieważne że uszy zatykałem kolanami bo ledwo się w nim mieściłem.
        Blacha dobrze się trzymała. Był w kolorze pomarańczowej sraki z zielonym wnętrzem.

Ech ten spryskiwacz szyb na kciuk, albo odpalanie za pomocą kija od szczotki bo linka rozrusznika często się urywała.....
        I popchnąć można było łatwo jak aku się rozładował. Niestety w tamtych latach (koniec lat 90tych) jeżdżenie takim maluchem to był obciach i autko skończyło na złomie. Do dziś nie mogę sobie tego darować.

Zastąpił go również maluch tylko z 1988 roku, ale nie umywał się do swojego poprzednika. Jechał wolniej, palił więcej i to przy o 2 razy mniejszym przebiegu.
        Rdza chrupała go aż było słychać :lol: . Po 2 latach jeżdżenia w stanie agonalnym znalazł jeszcze kupca za 800 zł .

Jak ja lubię stare auta....

Komentarz

• kytutr
          Rider
          • 2011
          • 327

Jeszcze kilka lat temu spotykałem we Wrocławiu takie cudo (był na chodzie, bo od czasu do czasu parkował w innym miejscu):

Fiaty zdobędą wiosnę / Fiats will conquer the Spring by foka kytutr, on Flickr
          korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• tom2212
            RS
            • 2008
            • 3892

Wystarczy podjechać lub podejść na jakąś wystawę pojazdów zabytkowych, a tam to już są prawie same perełki

Komentarz

Pracuję...